Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
30 min
Flødekartofler er et vaskeægte 80'er hit og lever heldigvis stadig i bedste velgående, fordi de bare smager mega godt. Her får du den helt klassiske opskrift. Men du kan sagtens peppe den op med løg, hvidløg og timian. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 1.5 tsksalt
- 0.5 tskpeber
- 0.25 tskmuskat
- 5 dlpiskefløde
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - hvis du har et mandolinjern, så brug det. Fordel kartoflerne i lag i et ovnfast fad og drys med lidt salt, peber og muskatnød mellem hvert lag. Når det sidste lag kartofler er lagt, overhælder du dem med fløden.3
Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er fint gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel. Velbekomme!