Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her serverer vi klassiske frikadeller og kartoffelsalat med radiser, ærter og purløg vendt i en dressing rørt af creme fraiche, mayonnaise og sød sennep. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 40 gramhavregryn
- 1.5 dlmælk
- 650 gramkartofler
- 200 gramfrosne ærter
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 2 spskmayonnaise
- 1 spsksød sennep
- 1 bundtradiser
- 1 pottepurløg
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker.2
Rør hakket svinekød, finthakket løg, æg, havregryn, mælk og salt og peber sammen. Lad farsen hvile i ca. 5 minutter.3
Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem møre i en gryde i letsaltet vand. Tilsæt ærterne til gryden og lad dem koge med det sidste minut. Overhæld dem herefter med koldt vand.4
Varm en pande op med lidt rapsolie og steg en lille prøvedelle. Er du tilfreds med smagen så steg dellerne til de har en fast konsistens og har fået en gylden farve.5
Imens dellerne steger: Rør creme fraiche, mayonnaise og sød sennep sammen og smag til med salt og peber.6
Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Skyl purløg og hak det fint. Vend de nedkølede kartofler og ærter sammen med dressingen, radiserne og det finthakkede purløg.7
Server frikadellerne med kartoffelsalaten. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen og skylle radisserne.