Klassiske koteletter i fad med tomatsauce og ris - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 2 stksnackpeber
  • 200 gramchampignon
  • 8 stksvinekoteletter
  • 100 grambacon i tern
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Koteletter i fad smager fantastisk! I dag har vi lavet en klassisk udgave med bacon, peberfrugter og champignoner. Vi serverer dem selvfølgelig med dampende varme ris og skyllede agurk i stave som gnavergrønt. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme resterne til fyld i lune pitabrød i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løget fint. Vask og rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Skyl og rens champignonerne og skær dem i halve.

3. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem kortvarigt af på begge sider i lidt olivenolie på panden (gerne en dyb en af slagsen). Læg koteletterne i et ovnfast fad.

4. Læg herefter baconternene på panden og steg dem i et par minutter. Tilsæt løg, peberfrugter og svampe og steg det hele godt igennem. Tilsæt paprika, hakkede tomater og madlavningsfløde. Opvarm til kogepunktet, smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletterne.

5. Steg koteletterne færdige i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at gemme halvdelen af koteletterne til i morgen.

6. Skyl og skær agurken i stave. Server med dampende varme ris med koteletter, sovs og agurker. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignon og peberfrugter i stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre