Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Klassiske krebinetter, eller karbonader, som serveres med små kartofler, bearnaisemayo og en simpel jordbærsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkæg
- 50 gramrasp
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 650 gramsmå kartofler
- 50 grammandler eller andre nødder
- 250 gramjordbær
- salat efter eget valg
- dressing efter eget valg
- bearnaisemayo
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen op på en flad tallerken og vend det med lidt salt og peber.2
Fugt hænderne med en smule vand og form krebinetter af kødet. Vend først krebinetterne i ægget og herefter i raspen. Steg krebinetterne i olivenolie på en pande.3
Skyl og skrub kartofler og kog dem møre i saltet vand.4
Rist nødderne på en tør pande til de har taget farve. Lad dem køle af på en tallerken og hak dem groft. Skyl jordbærrene og skær dem i skiver. Skyl salaten og bland den sammen med jordbær, nødder og valgfri dressing. Smag til med salt og peber.5
Server krebinetterne med kartofler, bearnaisemayo og jordbærsalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære jordbær i skiver. De kan også dække bord.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.