Klassiske pebernødder

Ingredienser

( Ca. 150 styk )

  • 200 gramsmør- blødt
  • 150 gramrørsukker
  • 1.5 dlpiskefløde
  • 450 gramhvedemel
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 tskstødt kardemomme
  • 2 tskvanillesukker
  • 0.5 tskstødt hvid peber
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsknatron
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ingen jul uden pebernødder - i hvert fald ikke hos os hos Mambeno! Her får du opskriften på klassiske pebernødder, der både dufter og smager af december. God fornøjelse - og god jul :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rør smør og sukker sammen i en røremaskine eller med et piskeris i en skål. Sigt nu alle de tørre ingredienser i skålen og tilsæt fløden lidt efter lidt - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Rør til du har en ensartet masse, der lige nøjagtigt slipper fingrene, når du rører ved den. Pas på den ikke bliver for fast - så bliver pebernødderne tørre.

3. Rul lange pølser på tykkelse med en pegefinger ud på et meldrysset bord. Skær pølserne i små stykker og tril dejen til runde pebernødder på størrelse med en gammeldags glaskugle. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Bag pebernødderne af et par omgang i ovnen i ca. 10 minutter, til de er svagt gyldne på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Så må der spilles mus!

4. Velbekomme :o)

Tip

Leder du efter en lidt sundere udgave af den klassiske pebernød, så har vi selvfølgelig en lækker opskrift på pebernødder med fuldkorn og lidt mindre fedt. Og de smager stadig super godt! Du kan finde opskriften her.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre