De lækreste grove pebernødder

Ingredienser

( Ca. 150 styk )

  • 200 gramsmør- blødt
  • 125 gramrørsukker
  • 1 dlmælk
  • 250 gramhvedemel
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 tskstødt kardemomme
  • 2 tskvanillesukker
  • 1/2 tskstødt hvid peber
  • 1 tskbagepulver
  • 1 tsknatron
  • 150 gramgrahamsmel
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pebernødder er et must i de fleste børnefamilier, når julen nærmer sig. Vi har gjort den klassiske pebernød en smule sundere ved at erstatte fløden med mælk og smuglet lidt fuldkornsmel i dejen. Men bare rolig, pebernødderne smager stadig super godt - næsten som Digestive kiks med masser af julekrydderier. God fornøjelse - og god jul :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rør smør, sukker og mælk sammen i en røremaskine eller med et piskeris. Sigt nu alle de øvrige ingredienser i skålen. Til sidst vil der ligge noget grahamsmel tilbage i sien, fordi det er grovere end de øvrige ingredienser. Det hælder du bare i skålen. Rør til du har en ensartet masse, der lige nøjagtigt slipper fingrene, når du rører ved den.

3. Rul lange pølser på tykkelse med en pegefinger ud på et meldrysset bord. Skær pølserne i små stykker og tril dejen til runde pebernødder på størrelse med en gammeldags glaskugle. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Bag pebernødderne af et par omgange i ovnen i ca. 10 minutter, til de er svagt gyldne på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Så er der pebernødder - i hvert fald til de næste par dage!

4. Velbekomme :o)

Tip

Er du mere til de klassiske pebernødder, har vi selvfølgelig også en opskrift på dem. Du kan finde den lige her.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre