Knuste kartofler med purløgcreme

Ingredienser

( 8 stk. )

  • 8 stkkartofler
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 dlcreme fraiche 18%
  • 1 fedhvidløg
  • 0.25 pottepurløg
  • 2 stktomater
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Knuste kartofler med purløgcreme

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Knuste kartofler er en skøn og hurtig snack og samtidig en perfekt måde at få brugt kartoffelresterne i køleskabet på. Vi topper de knuste kartofler med en lækker purløgscreme og tomater, men du kan også spise dem uden eller med en anden topping. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 8 stkkartofler
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 dlcreme fraiche 18%
  • 1 fedhvidløg
  • 0.25 pottepurløg
  • 2 stktomater
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.

2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

3. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Knus kartoflerne med bunden af et glas og top med revet parmesan. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.

4. Bland en hurtig purløgscreme af creme fraiche, presset hvidløg og hakket purløg. Smag til med salt og peber. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

5. Top de knuste kartofler med purløgcreme og tomatskiver. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knuse kartoflerne med bunden af et glas og toppe med ost.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.