Koldhævede boller med hørfrø

Ingredienser

  • 25 gramgær
  • 6 dlkoldt vand
  • 2 spsksukker
  • 100 gramcornflakes
  • 200 gramfuldkornshvedemel- eller grahamsmel
  • 100 gramhørfrø*
  • 100 gramsolsikkekerner*
  • 2 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse boller er super nemme at lave og smager fantastisk til morgenmad, brunch, madpakken og til hygge om eftermiddagen. Rør dejen sammen om aftenen, stil skålen i køleskabet natten over, og så skal du blot bruge en ske til at klatte bollerne ud på en bageplade og drøne dem i ovnen - så er der friskbagte boller! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Rør gær og vand sammen med sukkeret i en røremaskine eller i en stor skål. Tilsæt fuldkornshvedemel, hørfrø og solsikkekerner til gærblandingen og rør godt.

2. Knus cornflakesene i en skål (få ungerne til det - det synes de er sjovt!) og tilsæt dem til dejen sammen med salt og hvedemel. Giv dejen en ordentlig snurretur i røremaskinen - gerne i fem minutter eller mere. Har du ingen røremaskine, så brug en elpisker med dejkroge, eller en grydeske og dine allerbedste superheltekræfter!

3. Læg husholdningsfilm over skålen og sæt det fast med en elastik, så der ikke kommer luft ned til dejen. Sæt skålen i køleskabet eller udenfor, hvis det er under 10 grader. Lad dejen hæve til dagen efter - ca. 8 timer.

4. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Brug en ske til at klatte dejen ud på et par bageplader beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 15 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem i bunden.

5. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du kan finde det, så vælg Svanemærket bagepapir. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre