Kødboller a la Lady & Vagabonden - med gnavergrønt

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 spskpaprika
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 100 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kødboller a la Lady & Vagabonden - med gnavergrønt

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Her får du opskriften på nemme og lækre kødboller i en tæt tomatsauce - selvfølgelig serveret med spaghetti, ligesom i Lady og Vagabonden! Vi serverer hele molevitten med parmesanost på toppen og gnavergrønt som tilbehør. Og prøv så lige at se, om I kan genskabe scenen med kødbollen på næserne.. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 spskpaprika
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  • 250 gramfuldkornspasta
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 100 gramparmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg, skyl basilikum. Hak løg, hvidløg, basilikum, oregano og paprika i en minihakker eller hak det fint med en skarp kniv.

2. Rør nu kødet sammen med halvdelen af løgblandingen, æg og lidt salt og peber. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.

3. Fugt hænderne med vand og form boller på størrelse med små golfbolde af farsen. Steg dem på en pande i olivenolie til de er brunet af men ikke gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød. Stil kødbollerne til side.

4. Steg den sidste halvdel løg og hvidløg i en slat olivenolie i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knap så sjove måde!

5. Lad kødboller og sauce simre i ca. 5-10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

6. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær begge dele i stave.

7. Smag saucen til med salt og peber og server de lækre kødboller med fuldkornspasta, revet parmesan og grønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder og agurk. De kan også rive parmesanosten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre