Kødboller i tomatsauce - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kødboller
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottepersille
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 dlmælk
  •  salt
  •  peber
  • Tomatsauce
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 pakkefrisk pasta
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kødboller i tomatsauce - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Denne ret dufter af Italien, smager fantastisk og er god til to dage. Server den f.eks. med pasta på dag et og blød og lækker kartoffelmos på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kødboller
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottepersille
  • 700 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 dlmælk
  •  salt
  •  peber
  • Tomatsauce
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 pakkefrisk pasta
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

Kødboller

1. Hak løg, hvidløg og persille og bland det med det hakkede kød, æg, rasp, revet parmesan, mælk og salt og peber. Lav en lille prøvekødbolle og steg den, så du er sikker på, at krydringen er, som du bedst kan lide den.

Tomatsauce

2. Hak løg og hvidløg og steg det i et par minutter i lidt olie, til det har taget en smule farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad tomatsaucen simre i ca. 15 minutter eller mere. Jo længere tid, du lader den simre, jo mere intens en smag får den.

3. Imens saucen simrer, former du fine små kødboller af farsen. Hvis du har travlt, laver du bare bollerne lidt større ;o) Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med, til de er gennemstegte. Det tager ca. ti minutter.

4. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og server med kødboller, tomatsauce og lidt ekstra revet parmesan på toppen.

5. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til i morgen!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre