Kofta med kylling. Hertil bulgur, sprød salat og hvidløgsdressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  bulgur
  • 1 pottebredbladet persille
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 spskpaprika
  • 50 grammandler*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 stkhjertesalat
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er bare altid sjovere at spise mad, der er på spyd! Her har vi lavet lækre kofta med kylling og persille og serveret dem med en simpel sprød salat, fuldkorns-bulgur og hjemmerørt hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kog bulguren efter anvisningen på pakken.

2. Skyl persillen og hak den fint. Rør kyllingekødet sammen med halvdelen af den hakkede persille, paprika, lidt salt og peber. Har du allroundkrydderi eller lignende krydderiblandinger, så smager de også dejligt.

3. Form kødbollerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem aflange, sæt dem på spyd og steg dem i ovnen i ca. 20 min. Vend dem gerne undervejs.

4. Kom mandlerne i et lille ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 8 min., til de begynder at dufte dejligt.

5. Skyl peberfrugterne, tomaterne og hjertesalaten. Skær alle grøntsagerne i den ønskede størrelse og vend dem med resten af den hakkede persille, lidt olivenolie, salt og peber og top med ristede mandler.

6. Rør creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber sammen i en lille skål.

7. Server de smagfulde kyllingekofta med bulgur, sprød salat og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne og røre dressingen sammen. Ekstra: Tilføj lidt løg- eller hvidløgspulver i farsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre