Koftaspyd med lime og majskolber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkmajskolber
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg- kan udelades
  • 2 stklime
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 pottepersille
  • 2 tskspidskommen- kan udelades
  • 25 gramrevet parmesan
  •  groft flute
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  træspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du har været på ferie under sydens sol, har du sikkert smagt lækre grillede spyd med alskens krydderier. Her er de lavet i vores egen børnevenlige version og serveret med lækre majskolber med revet parmesan på toppen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og læg træspyddene i blød i vand - så går der ikke ild i dem, hvis du griller koftaerne.

2. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min.

3. Hak løg og hvidløg helt fint - eller endnu bedre: Hak det på en minihakker. Skær limefrugterne i både. Bland løg, hvidløg, kød, hakket persille og spidskommen rigtig godt sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene. Steg en lille prøvedelle for at være sikker på, at de smager, som du bedst kan lide dem!

4. Form to små aflange frikadeller og sæt dem på et spyd med en limebåd i midten. Sørg for at presse kødet godt sammen på spyddene, så det ikke falder af, når de tilberedes. Steg koftaerne på grillen - vær forsigtig, når du vender dem. Eller steg dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte men stadig saftige. Pas på ikke at give dem for meget, da de hurtigt kan blive tørre.

5. Server koftaerne med de varme majskolber med revet parmesan på toppen, varmt flute og koldt smør.

6. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens bruge flere og andre krydderier, hvis du har mod på det. Prøv dig frem med det, du lige har på hylderne. Og hvis du kan få hakket lammekød, smager det også fantastisk som erstatning for oksekødet. Du kan i øvrigt sagtens købe revet parmesan på pose, men det er meget billigere at købe et helt stykke og rive det selv. Og den lidt billigere udgave, der hedder Grana Padano, er også helt fin!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre