Koreansk bibimbap med svinekød og spejlæg

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramchampignon
  • 300 gramgulerødder
  • 500 gramsvinekoteletter
  • 4 stkæg
  • 0.5 fedhvidløg
  • 5 spsksoya
  • 2 spsksesam- eller olivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 20 gramsesamfrø
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koreansk bibimbap med svinekød og spejlæg

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Hurtig konkurrence: Hvem hjemme hos jer kan sige "bibembap" hurtigst og flest gange i træk? Det er meget muligt, at navnet lyder sjovt, men det, der gemmer sig bag, smager VILDT godt! Retten stammer fra Korea og smager super godt med forskellige lynstegte grøntsager, svinekød og spejlæg på toppen. Har du lyst, kan svinekødet udskiftes med kyllingefilet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramchampignon
  • 300 gramgulerødder
  • 500 gramsvinekoteletter
  • 4 stkæg
  • 0.5 fedhvidløg
  • 5 spsksoya
  • 2 spsksesam- eller olivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 20 gramsesamfrø
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær kålen i strimler. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Skær svinekødet i tynde strimler, hvis det ikke er gjort i forvejen. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg kødet på en pande eller i en wok i lidt olivenolie. Tilsæt grøntsagerne - prøv, om du kan holde grøntsagerne adskilt, hvis du vil ha' retten til at ligne den på billedet. Og ellers steger du blot det hele samlet.

4. Slå æggene ud på en anden pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

5. Lav en marinade af presset hvidløg, soya, sesamolie, honning, eddike og bland det godt sammen. Hvis du og ungerne er til stærke sager, kan I tilsætte lidt chili, hvis I har det på lager. Sesamolie fås på hylden med asiatiske specialiteter i de fleste supermarkeder. Den smager VIRKELIG godt, men kan du ikke lige finde sesamudgaven, bruger du bare lidt olivenolie.

6. Server retten med ris og top med spejlæg, marinade og sesamfrø på toppen.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære svinekødet i strimler. De kan også skære champignonerne i kvarte.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre