Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Klassiske koteletter serveret med en hurtig broccolisalat, ris og tomatsauce. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Vi har toppet broccolisalaten med bacon, pinjekerner og rødløg. Du kan sagtens erstatte pinjekernerne med f.eks. solsikkekerner - og nøjes med at drysse rødløg på til de lidt mere trænede ganer. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 0.5 stkbroccoli
- 1 stkrødløg eller alm. løg
- 50 grampinje- eller solsikkekerner
- 100 grambacon i tern
- 4 stkkoteletter
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 dlskyr eller creme fraiche
- akaciehonning
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Bring en kasserolle med vand i kog. Del broccolien i små buketter, blanchér dem i det kogende vand i 30-60 sekunder og overhæld dem hurtigt med koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.3
Hak løget fint og stil det til side. Rist pinje- eller solsikkekernerne på en tør pande og stil dem til side.4
Steg baconternene sprøde på samme pande uden at gøre den ren efterfølgende. Krydr koteletterne og steg dem i lidt olivenolie. Tag koteletterne af panden og dæk dem til. Gør endelig ikke panden ren!5
Hæld nu de hakkede tomater på panden. Tilsæt tørret oregano og madlavningsfløde. Rør godt og smag til med salt og peber.6
Rør en hurtig dressing sammen af skyr og lidt honning og smag til med salt og peber. Vend sammen med broccolibuketterne, bacon og evt. løg til dem, der kan lide det. Drys med de sprødristede kerner på toppen.7
Server koteletterne med ris, tomatsauce, broccolisalat og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.8
Velbekomme!Tip
Det er i forvejen en ret fedtfattig opskrift, men du kan alligevel sagtens erstatte madlavningsfløden med mælk eller helt droppe fløden. Du kan også udskifte baconen med ristet spegepølse i tern eller parma- eller serranoskinke.