Koteletter med broccolisalat og tomatsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 50 grampinje- eller solsikkekerner
  • 100 grambacon i tern
  • 4 stkkoteletter
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlskyr eller creme fraiche
  •  akaciehonning*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klassiske koteletter serveret med en hurtig broccolisalat, ris og tomatsauce. Vi har toppet broccolisalaten med bacon, pinjekerner og rødløg. Du kan sagtens erstatte pinjekernerne med f.eks. solsikkekerner - og nøjes med at drysse rødløg på til de lidt mere trænede ganer. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Bring en kasserolle med vand i kog. Del broccolien i små buketter, blanchér dem i det kogende vand i 30-60 sekunder og overhæld dem hurtigt med koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.

3. Hak løget fint og stil det til side. Rist pinje- eller solsikkekernerne på en tør pande og stil dem til side.

4. Steg baconternene sprøde på samme pande uden at gøre den ren efterfølgende. Krydr koteletterne og steg dem i lidt olivenolie. Tag koteletterne af panden og dæk dem til. Gør endelig ikke panden ren!

5. Hæld nu de hakkede tomater på panden. Tilsæt tørret oregano og madlavningsfløde. Rør godt og smag til med salt og peber.

6. Rør en hurtig dressing sammen af skyr og lidt honning og smag til med salt og peber. Vend sammen med broccolibuketterne, bacon og evt. løg til dem, der kan lide det. Drys med de sprødristede kerner på toppen.

7. Server koteletterne med ris, tomatsauce, broccolisalat og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

8. Velbekomme!

Tip

Det er i forvejen en ret fedtfattig opskrift, men du kan alligevel sagtens erstatte madlavningsfløden med mælk eller helt droppe fløden. Du kan også udskifte baconen med ristet spegepølse i tern eller parma- eller serranoskinke.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre