Koteletter med kartoffel- og blomkålsgratin

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkblomkål
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlmælk
  • 2 stkæg
  • 50 gramrevet ost
  • 4 stkkoteletter
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mange børn har det en anelse stramt med blomkål.. For nu at sige det på jysk! Men hos os fungerer det absolut glimrende at blande blomkål sammen med kartofler og gratinere begge dele i lidt fedtfattig fløde, mælk og mager ost. Her har vi serveret kartoffel- og blomkålsfadet (bare rolig, ungerne spiser ikke selve fadet!) med saftige koteletter og grønt :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 gram varmluft.

2. Fjern stokken, skyl blomkålen og del den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, blomkålsbuketter, løg og flødeblandingen sammen med en ske (eller brug hænderne) i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Bag blomkåls- og kartoffelfadet i ca. 35 minutter, til osten er gylden og grøntsagerne møre, når du prikker i dem med en gaffel.

4. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

5. Server koteletterne sammen med de flødebagte kartofler og blomkål - og med gnavergrønt som tilbehør. Og har du lidt grønt på lager, så drys det med rund hånd på toppen. Det skulle være godt for øjnene ;o)

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre