Koteletter med mos og tomatsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 250 gramchampignon
  • 4 stkkoteletter
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1/2 dlskyr*
  • 1 dlvand
  • 1/2 stkgrøntsagsbouillon
  • 1/2 spskakaciehonning*
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der er ikke så mange dikkedarer i denne opskrifter: Saftige koteletter, cremet kartoffelmos, hurtig tomatsauce og lidt ristede svampe på toppen. Med andre ord, hurtig og lækker aftensmad for hele familien. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Læg dem i en gryde og hæld vand over, så det dækker - husk ikke at tilsætte salt. Kog kartoflerne, til de er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 15-20 minutter.

2. Imens kartoflerne koger, renser og vasker du champignonerne og skærer dem i kvarte. Stil dem til side.

3. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på din yndlingspande, til de er gennemstegte - men ikke tørstegte. Tag koteletterne af panden og dæk dem til. Gør endelig ikke panden ren!

4. Steg nu champignonerne på panden og krydr med salt og peber. Når de er, som du bedst kan lide dem, tager du dem af panden og dækker dem til. Hæld nu hakkede tomater, lidt af skyren, vand og bouillonterning på panden. Rør godt rundt, så skyren fordeler sig. Smag saucen til med honning, balsamicoeddike, salt og peber og tilsæt evt. lidt mere skyr, hvis du synes.

5. Når kartoflerne er kogt møre, hælder du vandet fra, tilsætter smørret og pisker grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til kartoffelmosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

6. Server koteletterne med den varme kartoffelmos, ristede champignoner, tomatsauce og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre