Koteletter med speltsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramperlespelt
  • 35 gramusaltede cashewnødder
  • 1/2 stkagurk
  • 4 stktomater
  • 6 stkradiser
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 spsksoya
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 cmfrisk ingefær
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 pottepersille
  • 4 stkkoteletter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koteletter med speltsalat

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

En kalorielet og hurtig ret at lave på en travl dag. Kog perlespelten og hak imens grøntsagerne og steg koteletterne - så har du mad på mindre end 30 minutter. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramperlespelt
  • 35 gramusaltede cashewnødder
  • 1/2 stkagurk
  • 4 stktomater
  • 6 stkradiser
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 spsksoya
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 cmfrisk ingefær
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 pottepersille
  • 4 stkkoteletter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelten efter anvisningen på posen, overhæld dem med koldt vand og stil til side. Rist imens cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side.

2. Vask agurk, tomat, radiser og peberfrugt og befri peberfrugten for kerner. Skær grøntsagerne i fine tern eller skiver, som du bedst kan lide dem.

3. Blend saft og reven skal fra den halve citron sammen med soya, ingefær og honning i en minihakker. Hvis ikke du har sådan en i køkkenet, kan du blot rive ingefæren helt fint og pisken den sammen med soya, citronsaft, skal og honning i en skål. Start evt. med halvdelen af ingefæren og tilsæt mere, hvis du synes. Så bliver dressingen ikke for stærk.

4. Bland nu alle grøntsagerne sammen med spelt, dressing og hakket persille.

5. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie. Server koteletterne sammen med speltsalaten drysset med de ristede cashewnødder på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Det kan ofte være svært at få ungerne til at spise salater til aftensmad, men det er ofte fordi, at det hele er blandet sammen fra begyndelsen, og de ikke har mulighed for at sortere og vælge selv. Sæt derfor alle ingredienserne på bordet i små skåle, og lad hele familien samle lige præcist deres favoritsalat, hvis ungerne ikke er så vant til salat. Og så kan du med tiden indføre små regler om, at alle f.eks. skal vælge minimum en eller to slags grøntsager. Så er det pludselig sjovt at spise salat :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre