Krebinetter med let flødesovs og couscous

Ingredienser

( 2 voksne og to børn )

  •  couscous
  • 200 gramgulerødder*
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 stkæg
  • 150 gramrasp
  • 2 stkmajskolber
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.25 spsktørret oregano
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stktomater
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Krebinetter er en klassiker, og i Mambeno-udgaven har vi listet lidt revet gulerødder i, så de bliver ekstra saftige. Her har vi serveret krebinetterne med couscous, majskolber og flødesovs. Du kan også vælge at servere dem med ris, pasta eller bulgur. Retten er til to dage - brug resten af krebinetterne i lækre burgere. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Tilbered couscousen som anvist på pakken. Du kan også sagtens bruge ris, pasta eller bulgur.

3. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Du bestemmer selv, om de skal rives groft eller fint. Rør kødet sammen med de revne gulerødder og lidt salt og peber. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere.

4. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og hæld raspen ud på en flad tallerken. Bland raspen sammen med lidt salt og kværnet peber. Form fine bøffer af farsen og vend dem først i æg og derefter i rasp, så kødet er helt dækket på alle sider. Lav fire bøffer, som er ekstra store og flade, så de passer i en burger til i morgen.

5. Steg krebinetterne kort ved relativt høj varme i en blanding af smør og olie på en pande. Krebinetterne skal blot være brune og have fået lidt stegeskorpe på begge sider, men ikke være gennemstegte. Læg dem efterfølgende i et ovnfast fad og undlad at gøre panden ren, den skal bruges til saucen. Steg krebinetterne færdige i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte.

6. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min.

7. Hak løg og hvidløg og steg begge dele i olivenolie på krebinetpanden. Tilsæt madlavningsfløde, oregano og smulret grøntsagsbouillon. Lad saucen simre ved svag varme og smag til med salt og peber.

8. Server krebinetterne med couscous, flødesovs, majskolber og top med skyllede tomater i tern. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme en håndfuld krebinetter til saftige burgere dagen derpå. Og har du tilfældigvis lidt gorgonzola i køleskabet, så kom en lille smule i sovsen - det giver smager virkelig godt!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre