Krydderfrikadeller i tomatsovs med ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 2 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.25 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydderfrikadeller i tomatsovs med ris

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Nemme og lækre frikadeller med frisk basilikum i en hurtig tomatsovs. Mums! Vi serverer hele herligheden med ris og gnavergrønt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 2 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.25 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg, hvidløg og basilikum fint med en kniv eller i en minihakker og del i to bunker.

3. Rør nu kødet sammen med halvdelen af løg/basilikumsblandingen, æg, rasp, salt og mælk. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.

4. Fugt hænderne med vand og form små kødboller på størrelse med en golfbold. Steg evt. en prøvedelle for at tjekke, om krydringen er, som ungerne kan lide den! Husk i øvrigt altid at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved råt kød.

5. Steg kødbollerne i en dyb pande i lidt olivenolie. De skal ikke steges færdige, men blot tage lidt farve. Tag dem af panden og stil dem til side - undlad at rengøre panden.

6. Steg den sidste halvdel af løg/basilikumsblandingen i en slat olivenolie sammen med paprika på panden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, tørret oregano eller timian og vand og rør godt. Læg nu forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og bring i kog. Husk låg eller alufolie over, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knap så sjove måde - særligt hvis du har en hvid bluse på, du er glad for!

7. Lad kødboller og sauce simre i ca. 10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte.

8. Smag saucen til med salt og peber og server de lækre kødboller med ris og gulerødder og agurk skåret i stave som gnavergrønt.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at forme frikadellerne og smage til. De kan også skære gulerødder og agurk til gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre