Krydderspyd med stegte kartofler og jordskokker - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 300 gramjordskokker
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 25 gramhvedemel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 16 stkcherrytomater
  • 200 gramedamamebønner
  •  hvidløgsdressing
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydderspyd med stegte kartofler og jordskokker - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Grillspyd er et lækkert alternativ til den klassiske hakkebøf eller frikadelle. Her har vi lavet nemme krydderspyd af oksekød med cherrytomater og serveret dem med bagte kartofler, jordskokker, hvidløgsdressing og edamamebønner. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme resterne til lune wraps i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 stkbagekartofler
  • 300 gramjordskokker
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 stkæg
  • 2 tsksalt
  • 25 gramhvedemel
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 16 stkcherrytomater
  • 200 gramedamamebønner
  •  hvidløgsdressing
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartofler og jordskokker eller skræl dem, hvis de er lidt for genstridige og beskidte. Skær kartoflerne i både og læg dem sammen med jordskokkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i en sjat olie. Bag dem i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. Hak hvidløg og løg fint eller pres og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt æg, salt, mel, spidskommen, karry og lidt peber og rør det godt sammen. Steg evt. en lille prøvedelle på panden, hvis du vil tjekke om krydringen er, som den skal være.

3. Sæt en cherrytomat på hvert spyd. Form aflange frikadeller af farsen og sæt dem på spydet og afslut med at sætte endnu en cherrytomat i toppen. Sørg for at presse kødet godt sammen, så det ikke falder af. Pensl spydene med lidt olivenolie, læg dem på en bagerist og sæt en bageplade nedenunder, som kan opfange fedtet. Bag dem i ovnen sammen med rødderne i 15-20 minutter.

4. Tilbered edamamebønnerne som anvist på posen. Drys dem evt. med lidt salt og citronsaft - så fungerer de som en lækker og sund snack, som mange børn (tro det eller ej!) er ret vilde med. Server de lækre spyd med bagte kartofler og jordskokker, hvidløgsdressing og edamambønner. Husk at gemme halvdelen af spyddene til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at sætte tomater på spydene. De kan også skære kartoflerne i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre