Krydrede julekager toppet med lækker citronfrosting

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Kagedej
  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 200 gramæbler
  • 300 gramhvedemel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskstødt eller frisk ingefær
  • 0.25 spskallehånde
  • 200 gramsukker
  •  salt
  • Top og frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflormelis
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 200 gramflødeost naturel
  • 1 stkcitron
  •  grøn frugtfarve
  •  valgfri krymmel
  •  sprøjtepose
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Krydrede julekager toppet med lækker citronfrosting

I samarbejde med

Mega hyggelige julekager der er formet som juletræer. Dejen er krydret med kanel, ingefær og allehånde, og kagerne toppes med en lækker citronfrosting og krymmel. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 250 gramsmør
  • 4 stkæg
  • 200 gramæbler
  • 300 gramhvedemel
  • 0.5 spskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 0.5 spskstødt eller frisk ingefær
  • 0.25 spskallehånde
  • 200 gramsukker
  •  salt
  • Top og frosting
  • 100 gramsmør
  • 200 gramflormelis
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 200 gramflødeost naturel
  • 1 stkcitron
  •  grøn frugtfarve
  •  valgfri krymmel
  •  sprøjtepose

Fremgangsmåde

Muffins

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da det helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern.

3. Bland mel, bagepulver, vanillesukker, kanel, ingefær, allehånde og salt sammen i en skål.

4. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål, tilsæt æggene et af gangen og pisk videre til massen er luftig. Vend herefter revet æble og melblandingen i.

5. Smør en springform med olie eller smør. Hæld dejen i formen. Bag kagen i 30-35 minutter til den er gylden på toppen og der ikke hænger dej ved, når du prikker i den med en strikkepind eller en tandstik. Lad kagen køle af inden du tager den ud af formen.

Top og frosting

6. Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og pisk til en samlet masse. Tilsæt flødeost og pisk det i smørblandingen til der ikke er flere klumper i. Tilsæt lidt grøn frugtfarve til du har den ønskede kulør.

7. Riv skallen af en skyllet citron på den fine side af et rivejern og vend det i frostingen. Smag til med saften fra citronen. Hæld frosting i en sprøjtepose med tyl og stil den på køl i 10 minutter.

8. Imens frostingen er på køl, skærer du kagen ud i ca. 12 små trekanter.

9. Sprøjt frosting på kagerne, så de ligner juletræer, og drys med krymmel.

10. Stil træerne på køl indtil servering. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen, piske smør og blande frosting.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre