Krydret mac and cheese med oksekød og kidneybønner- til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 8 stængelbladselleri
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 spskkarry
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dåsekidneybønner
  • 250 grammacaroni eller suppehorn
  • 125 gramcheddarost
  • 285 gramløse majs
  •  peber
  •  olivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydret mac and cheese med oksekød og kidneybønner- til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Mac and cheese er en amerikansk klassiker på samme niveau som den danske boller i karry og spaghetti med kødsovs. Vi har lavet en lækker og letkrydret udgave med hakket oksekød, kidneybønner, selleri og peberfrugt, der er vendt med revet cheddar og toppet med søde majs. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kødsaucen til nem aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 8 stængelbladselleri
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 spskkarry
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dåsekidneybønner
  • 250 grammacaroni eller suppehorn
  • 125 gramcheddarost
  • 285 gramløse majs
  •  peber
  •  olivenolie
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær peberfrugter og bladselleri i tern og steg det hele i en stor gryde med lidt olivenolie.

2. Tilsæt oksekød, koriander, spidskommen og karry og brun det godt af sammen med grøntsagerne.

3. Hæld vand, smuldret bouillon, hakkede tomater og kidneybønner i gryden. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad det hele simre i ca. 10-15 minutter. Husk at røre forsigtigt i gryden undervejs, så der ikke er noget, der sætter sig fast i bunden.

4. Kog imens suppehornene/macaroni som anvist på pakken og hæld vandet fra majsene. Hvis du bruger frosne majs, skal du give dem et opkog i en gryde med kogende vand efter anvisningen på posen.

5. Del kødsaucen i to portioner og gem halvdelen til i morgen. Riv osten på den grove side af et rivejern og vend den i kødsaucen sammen med suppehornene og top med løse majs.

6. Servér retten i dybe tallerkener. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skylle og skære peberfrugterne i tern. De kan også hjælpe med at hælde ingredienserne i gryden.

Ekstra smag: Ønsker du mere smag i retten, så giv den et godt skud frisk eller tørret chili og oregano.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre