Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Super simpel og lækker aftensmad med sprødstegte kartofler, der er toppet med krydret svinekød og serveret med en frisk salat med hvidløgsdressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 500 gramhakket svinekød
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskkarry
- 0.5 stkicebergsalat
- 1 stksnackpeber
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i grove stykker. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde og gyldne. Vend dem gerne undervejs.2
Steg kødet på en pande i lidt olivenolie og tilsæt spidskommen og karry. Smag til med salt og peber og evt. lidt flere krydderier.3
Skyl og skær iceberg og snackpeber ud efter smag.4
Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.5
Server de bagte kartofler med den smagfulde krydrede kød, salat og dressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle snackpeber og iceberg og skære begge dele ud efter smag. De kan også smage retten til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.