Kylling i fad med grøntsager og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkaubergine
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 dlkogende vand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlpikantost
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi elsker, når en ret bare kan hygge sig i ovnen, så du kan hygge om familien imens - som her! Lækker kyllingefilet i fad med grøntsager, lækker sauce og dampende varme ris som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær løgene i både og del dem i lameller. Hak hvidløget fint, skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Skyl og skær auberginen i små stykker. Smør nu et ovnfast fad med lidt olivenolie og fyld grøntsagerne i.

3. Læg kyllingfileterne ovenpå grøntsagerne og krydr dem med lidt salt og peber.

4. Bland kogende vand og grøntsagsbouillon sammen i en skål. Tilsæt hakkede tomater, pikantost, salt, og timian og rør det sammen til en jævn masse.

5. Hæld sovsen i fadet og sæt det i ovnen i ca. 25 minutter, til kyllingerne er gennemstegte.

6. Find på noget sjovt at lave med ungerne, mens retten passer sig - og server kyllingefiletterne i skiver sammen med grøntsager og fuldkornsris og toppet med den lækre sauce.

7. Velbekomme!

Tip

Har du salami, pølse eller bacon på lager, kan du hakke det fint og blande sammen med grøntsagerne. Det giver retten lidt ekstra smag.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre