Kylling i karry med ærter, gulerødder og æbler

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 400 gramkyllingefilet
  • 1.5 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 300 gramgulerødder*
  • 50 gramsmør
  • 4 spskhvedemel
  • 4 tskkarry
  • 100 gramærter
  • 1 stkæble
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kylling i karry er en familiefavorit hos os hos Mambeno - og måske også hos dig? I hvert fald håber vi, at du, ligesom os, vil kunne lide denne super simple og vildt lækre version. Med gulerødder, ærter og ristede mandler og æbler på toppen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Læg kyllingefileterne på et spækbræt og del dem på den vandrette led. Skær dem efterfølgende i tynde strimler og bring dem i kog sammen med vandet og smuldret bouillonterning. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Lad kyllingestrimlerne simre, til de er gemmekogte - ca. 5-10 minutter, alt efter tykkelsen. Stil dem til side. VIGTIGT: Gem kogevandet - det skal bruges til saucen.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.

4. Smelt smørret i en ren gryde og tilsæt melet. Pisk godt ved middel varme i et minuts tid, uden melet tager farve. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, mens du pisker. Du skal have pisket alle klumper væk, inden du tilsætter mere væske.

5. Når saucen har den konsistens, du synes er perfekt, tilsætter du lidt karry rørt ud i vand i en kop. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al kogevandet og al karryen. Smag til med salt og peber. Bliver sovsen for tynd, kan du altid jævne den med lidt Maizena rørt ud i en smule vand.

6. Tilsæt gulerødder, ærter og kylling og varm op. Server med ris og æbler i tern på toppen. Har du mandler eller andre kerner i køkkenet, så rist dem på en tør pande og brug dem som ekstra topping. Det smager super godt!

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre