Kylling i karry med skjult butternut - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkbutternutsquash
  • 2 stkæbler
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 6 dlkoldt vand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 cmingefær
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 spskmajsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  mangochutney
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i karry med skjult butternut - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Kylling i karry er et sikkert hit hos Mambeno, og i denne udgave har vi smuglet butternutsquash i saucen, så den bliver cremet og lækker. Husk, at retten er til to dage, så gem resterne til ekstra nem aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkbutternutsquash
  • 2 stkæbler
  • 2 stkløg
  • 2 spskkarry
  • 6 dlkoldt vand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 cmingefær
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1 spskmajsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  mangochutney

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl butternutsquash, æbler og løg og skær dem i tern. Gem lidt æbler, som topping. Steg det hele i lidt olivenolie i en gryde eller en dyb pande. Tilsæt karry, vand, madlavningsfløde og kokosmælk og rør godt.

3. Skræl ingefæren, riv den på den fine side af et rivejern og tilsæt den til saucen. Lad det hele koge i 10-15 minutter, til butternutsquashen er kogt mør. Gør imens kyllingen klar.

4. Skær kyllingen i mundrette stykker og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Steg kyllingen på en pande med olivenolie, til kyllingen har taget lidt farve. Tag dem af og læg dem til side på en tallerken.

5. Blend sovsen med en stavblender på lav hastighed, så saucen ikke sprutter mere ened højest nødvendigt! Smag til med salt og peber og jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i vand eller tilsæt vand, hvis du synes, at sovsen er for tyk. Tilsæt kyllingestykkerne i saucen og lad den simre, til kyllingen er gennemstegt men ikke kogt tør.

6. Server med dampende varme ris, mangochutney og lidt æbler på toppen.

7. Velbekomme!

Tip

Hvis du vil have lidt mere power i smagen, så kan du sagtens erstatte karry med rød eller grøn karrypasta. Men far med lempe! Der er forskel på karrypastaer, så tilsæt kun lidt ad gangen!


Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære butternutsquash og æbler i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre