Kylling i karry med vilde ris. Hertil frisk æble- og mangochutney.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramsøde kartofler
  • 1 spskkarry
  • 300 grambroccoliblanding
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæble
  • 1 stkmango
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 tskstødt kardemomme
  • 0.5 tskstødt kanel
  • 1 tskakaciehonning*
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en lækker kylling i karry med hakket kyllingekød og en sovs med masser af smuglergrønt. Som tilbehør har vi lavet en hurtig hjemmelavet chutney af friske æbler og mango. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Varme en gryde op med olivenolie og svits karry, løg og hvidløg.

3. Tilsæt søde kartofler, broccoliblandingen, cremefine, vand og bouillon. Lad det hele simre i ca. 20 min. Blend herefter sovsen med en stavblender.

4. Varm en pande op med olivenolie og steg kyllingekødet. Rør kødet sammen med sovsen og lad den simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

5. Imens kylling i karry simrer: Skræl æblet og mangoen og skær dem i grove tern. Blend æble, mango, olivenolie, kardemomme, kanel og honning sammen med en stavblender.

6. Server kylling i karry med dampende varme ris og hjemmelavet æble- og mangochutney. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde. Lad dine børn skære mango og æble i grove tern. Ekstra smag: Top med friske koriander.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre