Kylling med peanutbutter og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 25 gramsesamfrø
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkforårsløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 stklime
  • 4 dlvand
  • 4 spskpeanutbutter
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling med peanutbutter og grønt

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Pasta er en klassiker i stort set alle børnefamilier - og kombineret med peanutbutter og kylling er en ny familiefavorit født! Du kan vælge at købe peanutbutteren færdig i supermarkedet - eller prøve vores mega nemme opskrift. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 25 gramsesamfrø
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stængelbladselleri
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkforårsløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 stklime
  • 4 dlvand
  • 4 spskpeanutbutter
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter dejligt. Stil dem til side. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Vask bladselleriet og skær det i skiver på skrå. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i fine tern. Vask forårsløgene og skær dem i fine skiver på skrå.

3. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Skær imens kyllingefiletterne i tynde strimler og lad dem stege med. Husk at vaske fingre, kniv og spækbræt, når du har rørt ved kyllingen. Krydr med salt og peber og drys majsstivelsen over kylling og løg. Lad det stege, til kyllingen er næsten gennemstegt - men kun næsten :o) Tag det af panden og stil til side.

4. Lynsteg nu alle grøntsagerne på nær forårsløgene på samme pande i en sjat olivenolie. Tilsæt fiskesauce og saften fra halvdelen af limene. Når grøntsagerne har stegt 1-2 minutter og stadig har bid, tager du dem af panden og stiller dem til side.

5. Hæld vand, peanutbutter og bouillonterning på panden. Lad det koge op under omrøring, til du har en jævn sauce. Smag til med saften fra resten af limene og evt. lidt mere fiskesauce. Tilsæt nu de stegte grøntsager og kyllingen og lad det hele blive gennemvarmt. Smag evt. til med lidt mere lime og fiskesauce.

6. Bland dem sammen med pastaen - eller server hver for sig. Drys med ristede sesamfrø og forårsløg.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre