Fyldt kylling i parma med kartoffelbåde

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler- eller alm. kartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 100 gramsalat efter eget valg
  • 1 stkæble
  • 2 stktomater
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 500 gramkyllingefilet
  • 4 spskfriskost- gerne en mager udgave
  • 70 gramparmaskinke eller bacon
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldt kylling i parma med kartoffelbåde

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En virkelig lækker og simpel opskrift på saftige kyllingefileter fyldt med friskost og svøbt i parma eller bacon - det bestemmer du! Perfekt på panden eller på grillen, hvis vejret er til det. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 grambagekartofler- eller alm. kartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 100 gramsalat efter eget valg
  • 1 stkæble
  • 2 stktomater
  • 50 gramgræskarkerner
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 500 gramkyllingefilet
  • 4 spskfriskost- gerne en mager udgave
  • 70 gramparmaskinke eller bacon
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask og skrub bagekartoflerne grundigt og skær dem i både. Skræl dem, hvis de er meget beskidte. Læg bådene i en skål og skyl dem med vand, som du efterfølgende hælder fra. Det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør dem ekstra bløde og lækre indeni.

2. Tør herefter kartoflerne grundigt i et rent viskestykke. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Husk at vende kartoflerne undervejs. Tag kartoflerne ud og skru ovnen ned til 185 grader varmluft.

3. Imens kartoflerne steger, laver du en hurtig salat ved at rive skyllede salatblade i grove stykker og blande dem med skyllet æble og tomat i tern. Rist græskarkernerne på en tør pande. Top salaten med ristede græskarkerner og dryp med lidt honning og balsamico.

4. Skær en lomme på langs i hver kyllingefilet - pas på, at du ikke kommer til at skære hele vejen igennem. Fyld kyllingefileterne med ca. 1 spsk. friskost pr. stk. Vikl parma eller bacon om kyllingefileterne og brun dem på begge sider på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Stil panden i ovnen eller smid fileterne på grillen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte.

5. Server de saftige kyllingefileter med de sprøde kartoffelbåde og salaten. Velbekomme :o)

Tip

Hvis ungerne ikke er så salatkyndige, så lad være med at blande salaten sammen. Stil i stedet grøntsagerne i små skåle på bordet og lad ungerne sammensætte deres egen salat. Har du kartoffelbåde tilovers, så gem dem til madpakkerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre