Kylling svøbt i kalkunbacon med kartofler, sauce og salat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramkyllingefilet
  • 125 gramkalkunbacon
  • 2 dlmornaysauce
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 10 stkcherrytomater
  • 650 gramsmå kartofler
  • 50 gramsesamfrø
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkæbler
  • 1 pottepersille
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kylling svøbt i kalkunbacon smager virkelig godt! Vi bager kyllingefileterne i ovnen sammen med mornaysauce og en lækker spidskålssalat med æbler, persille og ristede sesamfrø. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af kyllingen og sesamfrøene til friske forårsruller i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær halvdelen af brystfileterne i 2-3 stykker pr. filet og svøb stykkerne i kalkunbacon. Resten af fileterne skal blot steges hele og uden bacon til forårsruller i morgen.

3. Hæld mornaysaucen i et ildfast fad sammen med vand og oregano. Læg de svøbte kyllinger og de hele fileter i fadet sammen med skyllede cherrytomater. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 20-25 minutter til kyllingen er gennemstegt.

4. Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.

5. Rist sesamfrøene på en tør pande til de har taget farve og køl dem af på en tallerken. Tag halvdelen fra til forårsruller i morgen.

6. Skyl spidskålet og skær det i strimler. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Hak persillen og bland grøntsagerne sammen med ristede sesamfrø og top med valgfri dressing.

7. Server kartoflerne med svøbte kyllingestykker, mornaysauce og salat. Husk at gemme de hele kyllinger og halvdelen af de ristede sesamfrø til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle tomaterne og skære æblerne i både. De kan også hakke eller rive persillen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre