Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Friske forårsruller stammer fra Asien og er rullet af rispapir, der blødgøres i vand og fyldes med alverdens grønt og kød. Vi bruger resterne fra gårsdagens kylling og serverer forårsrullerne med en lækker peanutssauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramrisnudler
- stegt kylling
- 0.5 stkagurk
- 2 stksnackpeber
- 200 gramgulerødder
- 0.5 stkspidskål
- 3 stkforårsløg
- 1 stklime
- 0.5 dlsoya
- 2 spsksød chilisauce
- 3 spskpeanutbutter
- sesamfrø
- 200 gramrispapir
Fremgangsmåde
1
Kog nudlerne som anvist på pakken, dryp dem af og overhæld dem med koldt vand.2
Skær kyllingefileterne i strimler.3
Vask agurken. Rens snackpeberne og skræl gulerødderne. Skyl spidskålet. Skær top og bund af forårsløgene. Skær det hele i tynde strimler og stil det på bordet i små skåle.4
Bland saften fra lime, soya, sød chilisauce og peanutbutter sammen i en skål eller giv det hele en snurretur i en minihakker.5
Har du koriander på lager, så nip korianderbladene af stilkene og læg dem i en skål. Koriander er virkelig en deler i mange familier, så af hensyn til stemningen ved middagsbordet, er det en god idé at lade koriander være valgfri.6
Fyld et fad med koldt vand og stil det på bordet sammen med alt tilbehøret. Kald familien sammen og begynd at lave jeres favoritruller.7
Læg et stykke rispapir i blød i vandet 5-10 sekunder. Det må gerne være lidt hårdt, når det kommer på tallerkenen. Læg yndlingsfyldet på midten, fold siderne ind over og rul sammen. Dyp rullerne i den lækre sauce og spis til I segner!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at snitte grøntsagerne i tynde strimler.