Kyllinge-krebinetter med kartofler og stuvet spidskål - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramnye kartofler
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlkogevand
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 1 stkcitron
  • 150 gramedamamebønner
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllinge-krebinetter med kartofler og stuvet spidskål - til to dage

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

I dag er der aftensmad a la bedstemor! Glæd dig til lækre kyllinge-krebinetter med kartofler og stuvet hvidkål. Opskriften er til to dage så husk at gemme halvdelen af krebinetterne til lækre wraps i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramnye kartofler
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlkogevand
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 1 stkcitron
  • 150 gramedamamebønner
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.

2. Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen op på en flad tallerken og vend det med lidt salt og peber. Fugt hænderne med en smule vand og form krebinetter af kødet. Vend først krebinetterne i ægget og derefter i raspen. Steg nu krebinetterne i en blanding af smør og olivenolie på en pande.

3. Fjern de yderste blade af spidskålen, halver den, fjern stokken i midten og snit den i fine strimler.

4. Bring vand, bare så det dækker kålen, og lidt salt, i kog. Tilsæt spidskålen og lad det koge i 2-3 minutter. Hæld vandet fra i en skål - du skal bruge det om lidt - og læg spidskålen på en tallerken.

5. Bland kogevand med mælken i en skål. Smelt derefter smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.

6. Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt kål og edamamebønner og varm langsomt op.

7. Server krebinetterne med kartofler og stuvet spidskål. Husk at gemme halvdelen af krebinetterne til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskålen i strimler. De kan også skrubbe kartoflerne og smage stuvningen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre