Kyllingedeller med bagt couscoussalat og spicy humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 stkblomkål
  • 15 stkcherrytomater
  • 100 gramgulerødder*
  • 1 spskeddike
  •  frisk timian
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  •  couscous
  • 50 gramfriske spinatblade*
  • 100 gramsalatost i tern
  • 150 gramhumus med chili
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingedeller smager super godt og er en hel del lettere end den klassiske delle, der er lavet af svinekød. Vi har serveret dellerne med en smagfuld bagt couscoussalat og en færdigkøbt spicy humus, der bl.a. kan fås i REMA 1000. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

2. Skyl snackpeber, blomkål og cherrytomater og skræl gulerødderne. Fjern kernerne fra snackpeberne og skær snackpeber, gulerødder og blomkål i grove stykker.

3. Vend alle grøntsagerne i lidt olivenolie, eddike, salt, peber og lidt frisk timian. Bred grøntsagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

4. Hak løget fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket kyllingekød, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen. Varm en pande op med olivenolie og steg dellerne til de er gyldne og faste i konsistensen.

5. Kog imens couscous som anvist på pakken.

6. Skyl spinaten grundigt og vend den sammen med de bagte grøntsager, couscous, salatost og lidt olivenolie.

7. Server de lune kyllingedeller sammen med bagt couscoussalat og spicy-humus. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle spinaten og komme humus i en skål. De kan også hjælpe med at vende dellerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre