Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
50 min
0 min
Kyllingefrikadeller er et lækkert og fedfattigt alternativ til den klassiske danske delle. Her har vi fyldt dellerne med gulerødder og serveret dem med lækker tomatsauce med auberginer. Retten er beregnet til to dage, og vi har brugt dellerne i lune pitabrød på dag to. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- Kyllingedeller
- 1 stkaubergine
- 500 gramkartofler
- 200 gramgulerødder
- 2 stkløg
- 600 gramhakket kyllingekød
- 2 stkæg
- 4 spskhvedemel
- 1 dlmælk
- 1 tsksalt
- olivenolie
- smør
- Tomatsauce med aubergine
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 dåsehakkede tomater
- 1/2 spsktørret oregano
- peber
Fremgangsmåde
Kyllingedeller - forberedelse
1
Vask auberginen og fjern top og bund. Skær auberginen i mundrette tern og læg dem i et dørslag eller lignende. Overhæld ternene med et godt drys salt - helst groft - og lad stå, mens du forbereder resten.2
Vask og skrub kartoflerne. Skræl dem evt., hvis de er meget beskidte. Skær dem i fine små tern på ca. 1x1 cm og stil dem til side. Skræl gulerødderne og riv dem på fine side af et rivejern. Hak løgene til dellerne fint og rør dem sammen med kyllingekød, æg, hvedemel, gulerødder, mælk og salt. Lad farsen stå, mens du begynder på saucen.Tomatsauce med aubergine
3
Hak løg og hvidløg fint og steg det i et par minutter i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Skyl imens salten af auberginerne og klem vandet ud af dem. Tilsæt auberginerne og steg i nogle minutter, til de har taget farve. Tilsæt herefter hakkede tomater og oregano og lad saucen simre, mens du steger dellerne.Kyllingedeller - stegning
4
Steg en lille prøvedelle så du kan teste, om krydringen er, som du kan lide den. Form fine deller med en ske og håndfladen og steg dellerne gyldne på panden.5
Steg til sidst de rå kartoffeltern i lidt olivenolie på en brandvarm pande. Krydr med salt og peber samt lidt oregano, hvis du synes. Steg kartoffelternene til de er gennemvarme, men stadig sprøde og server sammen med kyllingedeller og tomatsauce. Velbekomme!Tip
Husk at gemme resten af dellerne til lækre pitabrød dagen derpå - og til ungernes madpakker.