Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Kylling er et hit hos de fleste, og denne udgave med serranoskinke og en lækker bulgursalat som tilbehør er ingen undtagelse! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 2 dlbulgur
- 500 gramkyllingefilet
- 70 gramserranoskinke
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkavocado
- 75 gramsalatost i tern
- 0.5 pottepersille
- 2 stkæbler
- 300 gramgulerødder
- 20 gramgræskarkerner
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Kog bulguren efter anvisning på pakken. Når den er færdig, overhældes bulguren med koldt vand i en sigte. Lad den dryppe af.3
Krydr kyllingefiletterne med salt og peber. Brun dem et par minutter på hver side i lidt olie på en pande ved høj varme. Tag filetterne af, læg dem i et ildfast fad og svøb hver filet i en skive serranoskinke. Lad samlingen af skinken være under kyllingefiletterne, så falder skinken ikke af.4
Sæt fadet i ovnen og bag filetterne i ca. 10 min. Men husk at ovne og kyllinger er forskellige. Måske skal kyllingen have lidt mere - men pas på ikke at give den for meget, så bliver den tør. Kødet skal være lyst men ikke lyserødt, og kødsaften klar. Så er kødet færdigt. Lad kødet trække på et spækbræt.5
Vask cherrytomaterne og skær dem i kvarte. Flæk avocadoen og fjern stenen. Skrab kødet ud med en spiseske og skær det forsigtigt i tern, så det ikke bliver "smattet". Vask æblerne, fjern kernehusene og skær det ene æble i tern og det andet i både. Hak persillen og bland det hele - minus æblebådene -sammen i en skål sammen med salatosten.6
Rist græskarkernerne på en tør pande og server bulgursalaten toppet med græskarkerner, kyllingefilet skåret i fine skiver og lidt æblebåde og gulerodsstænger ved siden af.7
Velbekomme :o)Tip
Særligt små børn er ikke så vilde med, at maden er blandet for meget sammen. I så fald kan du tage lidt bulgur fra til de mindste, mens kernerne stadig er varme - inden du overhælder dem med vand.