Kyllingefrikadeller med pastasalat og brød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1.5 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 0.5 stkagurk
  • 15 stkcherrytomater
  • 2 stk avocado
  • 0.5 stkcitron
  • 100 gramsorte oliven
  • 120 gramrød pesto
  • 1 stkgroft flute
  •  olivenolie
  •  peber
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingfrikadeller har en skøn mild smag og er et godt og fedtfattigt alternativ til den ellers klassiske og urørlige mormordelle! Her har vi serveret kyllingefrikadellerne med pastasalat med pesto og grøntsager og en skive lunt brød til. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af.

2. Hak løg, hvidløg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket kylling, æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber.

3. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne og lun brødet i ovnen eller på brødristeren.

5. Skyl og skær agurken i tern. Halver tomaterne. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Dryp med lidt citronsaft, så avocadoen ikke bliver brun. Bland det hele sammen med de sorte oliven, rød pesto og pasta.

6. Server dellerne sammen med den lækre pastasalat og lidt lækkert brød.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre