Kyllingekrebinetter med fedtfattige flødekartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Flødekartofler
  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Krebinetter og tomatsalat
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 500 gramhakket kyllingekød
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingekrebinetter med fedtfattige flødekartofler

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Krebinetter behøver slet ikke at blive lavet på klassisk manér af hakket svinekød. Her har vi brugt kyllingekød i stedet, hvilket gør krebinetterne - eller karbonaderne! - mere fedtfattige og mildere i smagen. Vi har serveret krebinetterne med fedtfattige flødekartofler og lækker tomatsalat. Så lav opskriften en fredag eller i weekenden, hvor der er lidt ekstra tid. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Flødekartofler
  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 1 tsksalt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Krebinetter og tomatsalat
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 500 gramhakket kyllingekød
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, løg og flødeblandingen sammen med en ske (eller brug hænderne) i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Stil kartoflerne i ovnen, mens du gør krebinetterne klar. Kartoflerne skal have 30 - 40 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

4. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber.

5. Form kødet til bøffer. Vend nu først krebinetterne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg krebinetterne på en pande i lidt olivenolie. Vil du spare tid og fedtsprøjt i køkkenet, kan du nøjes med at brune dem hurtigt af og stege dem færdige i ovnen.

6. Skær skyllede tomater og mozzarella i skiver og læg dem i lag på et fad. Dryp med lidt olivenolie. Og har du lidt friske krydderurter i køkkenet, så top evt. med en håndfuld. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

7. Server krebinetterne med tomatsalaten og flødekartoflerne.

8. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre