Kyllingelår med bagte kartofler og gulerødder. Hertil tomatsalat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkkyllingelår
  • 1 spskpaprika
  • 1000 gramkartofler
  • 500 gramgulerødder
  • 4 stktomater
  • 3 stkforårsløg
  • 90 grampaprika i strimler
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1 spsksød sennep
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med bagte kartofler og gulerødder. Hertil tomatsalat.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker weekendret med kyllingelår, bagte kartofler og gulerødder som vi serverer med tomatsalat og dressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 8 stkkyllingelår
  • 1 spskpaprika
  • 1000 gramkartofler
  • 500 gramgulerødder
  • 4 stktomater
  • 3 stkforårsløg
  • 90 grampaprika i strimler
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1 spsksød sennep
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Læg kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med paprika, salt og peber. Giv dem 30-35 minutter til kyllingelårene er gennemstegte hele vejen igennem.

2. Skrub kartoflerne og skær dem i mindre både. Skræl gulerødderne og skær dem i 5-6 stykker hver. Læg kartofler og gulerødder på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie.

3. Bag kartofler og gulerødder i ovnen i 25-30 minutter til de er smukt gyldne og sprøde.

4. Skyl tomaterne, skær dem i skiver og læg dem på et fad. Skyl forårsløgene. Skær top og bund af og skær dem i ringe. Fordel dem over tomaterne sammen med paprikastrimlerne.

5. Bland creme fraiche, sød sennep og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Server kyllingelårene med de stegte kartofler, gulerødder og den lækre salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære kartofler og gulerødder. De kan også hjælpe med at lave dressingen og krydre kyllingelårene

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre