Kyllingelår med grove fritter og tomatsalat. Hertil tzatziki.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkyllingelår
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 800 grambagekartofler
  • 1 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgræsk yoghurt
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 65 gramolivensnack
  •  olivenolie
  •  balsamicoeddike
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med grove fritter og tomatsalat. Hertil tzatziki.

I samarbejde med

1.0, Lidt populær

En skøn ret med saftige kyllingelår, hjemmelavet grove fritter, tomatsalat med oliven og tzatziki som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkyllingelår
  • 2 tskallroundkrydderi
  • 800 grambagekartofler
  • 1 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramgræsk yoghurt
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg
  • 65 gramolivensnack
  •  olivenolie
  •  balsamicoeddike
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Vend kyllingelårene i allroundkrydderi og lidt olivenolie. Læg dem herefter i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.

3. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem til grove fritter. Kom fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Skyl agurken og riv halvdelen på den grove side af et rivejern. Vend det sammen med presset hvidløg og græsk yoghurt i en skål. Smag til med salt og peber.

5. Skyl tomaterne og pil skrællen af rødløget. Skær resten af agurken, tomaterne og rødløget efter eget ønske og vend det hele sammen med oliven, eddike, olivenolie, salt og peber.

6. Server de saftige kyllingelår med de sprøde fritter, tomatsalaten og tzatzikien. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og tomaterne og pille skrællen af rødløget.

Ekstra smag: Vend friskhakket basilikum i tomatsalaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre