Kyllingelår med ovnkartofler og paprikadressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 600 gramgulerødder*
  • 2 spskolivenolie
  • 1 spsktørret oregano
  • 8 stkkyllingelår
  • 1 spskpaprika
  •  bagepapir
  •  peber
  • Dressing
  • 1 dlcreme fraiche 18%
  • 0.5 spskpaprika
  • 1 spskketchup
  • 0.5 tskhvidløgspulver
  • 0.5 tsksalt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er total favorit-dag med kyllingelår, ovnbagte kartofler og gulerødder på menuen, som vi serverer med en lækker paprikadressing. Vi har gjort denne opskrift ekstra nem for børn at lave, så er dine børne er gamle nok, så lad dem få en ugentlig maddag, hvor de står for madlavningen - måske med lidt hjælp fra en voksen. Det lærer de mega meget af - og synes er vildt sjovt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rens eller skræl kartoflerne. Skær kartoflerne halvt over og læg dem med den flade side nedad på et skærebræt. Skær dem nu i både. Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 5-6 stykker hver.

3. Læg kartofler og rødder på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olivenolie og oregano. Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde.

4. Læg kyllingelårene på endnu en bageplade beklædt med bagepapir og drys med paprika, salt og peber.

5. Stil lårene i ovnen sammen med kartofler og gulerødder og giv dem 30-35 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte hele vejen igennem. Kødet skal være lyst eller mørkt, men ikke lyserødt. Er kyllingelårene færdige før kartoflerne, tager du dem ud og skruer ovnen op på 225 grader og giver kartoflerne lidt mere.

6. Lav imens dressingen. Bland creme fraiche, paprika, ketchup, hvidløgspulver og salt.

7. Server kyllingelårene med de stegte kartoflerne og gulerødder og den lækre paprikadressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære kartofler og gulerødder. De kan også hjælpe med at lave dressingen og krydre kyllingelårene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre