Kyllingelår med pasta, tomatsauce og gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1400 gramkyllingelår
  •  paprika
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 500 gramfuldkornspasta
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I dag laver vi lynhurtige kyllingelår, som vi serverer med pasta, tomatsauce og gnavergrønt. Bemærk at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kyllingen og pastaen, der skal bruges til nem hønsekødsuppe i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Krydr kyllingelårene med paprika, salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 30-35 minutter til kyllingen er gennemstegt. Hvis du har købt frosne lår, så tager det lidt længere tid.

3. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Hak løg og hvidløg fint. Steg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt squash og steg til det hele er faldet lidt sammen.

4. Tilsæt hakkede tomater, paprika og oregano og rør godt. Læg låg på gryden og skru ned for varmen. Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, mens kyllingelårene steger færdige. Jo længere tid, du lader tomatsovsen simre, jo blødere bliver grøntsagerne. Smag til med salt og peber.

5. Kog pastaen som anvist på pakken.

6. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skyl agurken og skær også den i stave.

7. Server kyllingelårerne med pasta, tomatsauce og gnavergrønt som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af kyllingelårene og pastaen til suppen i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive squash på rivejernet. De kan også skrælle gulerødderne og skære agurken i stave. Mere smag: Hvis du har lidt rød pesto og bouillonterning på lager, så smager det rigtig godt i saucen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre