Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Saftige kyllingelår serveret med smagfulde spanskinspirerede ris kogt med hakkede tomater, løg og hvidløg og en simpel grøn salat med oliven som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkyllingelår
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 250 gramris
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 spsktomatpuré
- 3.5 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 125 gramkrøllet salatmix
- 100 gramkalamataoliven uden sten
- 0.5 spskeddike
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader.2
Vend kyllingelårene i olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i 30-35 min. til de er gennemstegte.3
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint.4
Varm en gryde op med olivenolie og svits løg og hvidløg. Tilsæt risene og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og bouillon og rør rundt. Lad risene simre ved svag varme under låg til risene er tilberedt. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.5
Vend salaten sammen med oliven, en god sjat olivenolie, eddike, salt og peber.6
Server de saftige kyllingelår med spanske ris og grøn salat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg. De kan også smage risene til og vende salaten sammen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.