Kyllingelår med spanske ris og grøn salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkyllingelår
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 250 gramris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktomatpuré
  • 3.5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 125 gramkrøllet salatmix
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 0.5 spskeddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med spanske ris og grøn salat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Saftige kyllingelår serveret med smagfulde spanskinspirerede ris kogt med hakkede tomater, løg og hvidløg og en simpel grøn salat med oliven som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkyllingelår
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 250 gramris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktomatpuré
  • 3.5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 125 gramkrøllet salatmix
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 0.5 spskeddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader.

2. Vend kyllingelårene i olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i 30-35 min. til de er gennemstegte.

3. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele fint.

4. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg og hvidløg. Tilsæt risene og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og bouillon og rør rundt. Lad risene simre ved svag varme under låg til risene er tilberedt. Husk at røre i gryden undervejs. Smag til med salt og peber.

5. Vend salaten sammen med oliven, en god sjat olivenolie, eddike, salt og peber.

6. Server de saftige kyllingelår med spanske ris og grøn salat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg. De kan også smage risene til og vende salaten sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.