Kyllingelår med sprøde ovnkartofler og broccolisalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkyllingelår
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 dlmayonnaise
  • 1 spskhonning
  • 125 gramblåbær
  • 30 gramsolsikkekerner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med sprøde ovnkartofler og broccolisalat

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

Vores unger ELSKER kyllingelår, og de er super nemme at lave! Her serverer vi dem med kartofler bagt i ovnen og en lækker broccolisalat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkyllingelår
  • 650 gramkartofler
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 dlmayonnaise
  • 1 spskhonning
  • 125 gramblåbær
  • 30 gramsolsikkekerner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Vend kyllingelårene i olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min.

3. Skrub og skyl kartoflerne, skær dem i skiver og vend dem i olivenolie, salt og peber. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

4. Skyl broccolien og pluk i små buketter. Blancher broccolibuketterne i ca. 1 min., overhæld dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

5. Pil skrællen af rødløget og hak det fint. Vend rødløg, creme fraiche, mayonnaise, honning, salt og peber sammen i en skål.

6. Vend broccolibuketterne sammen med dressingen og blåbær og top med solsikkekerner.

7. Server kyllingelårene med ovnkartofler og broccolisalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen og drysse solsikkekerner henover broccolisalaten.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre