Kyllingelår med sprøde parmesankartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 50 gramrevet parmesan
  • 8 stkkyllingelår
  • 25 grammandler*
  •  salat efter eget valg
  • 2 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 3 stænglerbladselleri*
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste unger elsker kyllingelår, og serveret med sprøde parmesankartofler er der tale om et sikkert hit på middagsbordet. Glæd dig - retten er nem at lave, og kartoflerne er stærkt vanedannende! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis de er svære at få helt rene. Skær kartoflerne i 1/2 cm tykke skiver med din bedste og skarpeste kniv - eller endnu bedre: På et mandolinjern.

3. Læg kartoffelskiverne i en skål og skyl dem grundigt et par gange, så den mælkehvide stivelse forsvinder. Så bliver kartoflerne nemmere sprøde. Tør skiverne grundigt i et rent viskestykke og vend dem med en god slat olivenolie i en skål.

4. Spred kartoflerne ud i et enkelt lag på to bageplader beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, drys med parmesanost og stil til side.

5. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Stil kyllingelår og kartofler i ovnen og steg dem i ca. 40 minutter. Vend kartoflerne halvvejs. Kartoflerne skal være gyldne og sprøde, og kyllingelårene gennemstegte og kødsaften klar. Det kan være, at kartoflerne er færdige før kyllingelårene - så hold øje med ovnen.

6. Rist imens mandlerne på en tør pande og stil dem til side. Lav nu en hurtig salat af skyllede salatblade, tomat og agurk skåret i tern, vasket peberfrugt, befriet for kerner og skåret i skiver, skyllet bladselleri i mundrette bidder og med lidt ristede, hakkede mandler på toppen. Vend salaten med honning og citronsaft og server den med de saftige kyllingelår og sprøde kartofler evt. drysset med lidt grønt, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme :o)

Tip

Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og rive det selv. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre