Kyllingeruller på grøntsagsbund

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 stkporre
  • 200 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 50 gramfeta i tern
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno er vi vilde med retter, der tager ansvar og passer sig selv! F.eks. disse virkelig lækre kyllingeruller, svøbt i parma, og tilberedt på en bund af porrer, gulerødder og kartofler i ovnen. En nem, lækker og fedtfattig omgang aftensmad til hele familien. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og bring vandet i kog. Smuldr bouillonterningen i vandet og lad den opløse.

2. Rens og skyl porrerne, fjern top og bund og skær resten i ringe. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Hak løget fint. Læg grøntsagerne i et fad og hæld bouillonblandingen ved.

3. Rør kyllingekød, smuldret feta, æg, mælk, salt og lidt peber sammen til en lind fars i en skål. Hold lidt af mælken tilbage, indtil du har luret konsistensen. Farsen skal kunne formes.

4. Form små aflange kyllingeruller af farsen og og vikl et stykke skinke om hver. Læg rullerne oven på grøntsagerne med samlingen nedad og stil fadet i ovnen.

5. Giv fadet 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

6. Så er der serveret - velbekomme!

Tip

Har du lyst til en lidt tykkere sauce, der hænger fast på gaflen (så er det vel retteligt en SOVS), kan du hælde væden fra fadet op i en lille kasserolle. Bring i kog og jævn med lidt Maizena rørt ud i vand i en kop og giv evt. saucen en sjat sovsekulør. Husk at smage til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre