Kyllingesatays med nuddelsalat og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 spsksoya
  • 2 spskfiskesauce
  • 2 spskakaciehonning
  • 1 stkcitron- gerne økologisk
  • 125 gramfuldkornsnudler
  • 3 spskpeanutbutter
  • 2 dlkokosmælk
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 1/2 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 100 gramfrosne bønner
  •  træspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingesatays med nuddelsalat og peanuts

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Disse kyllingespyd - eller satays - er virkelig lækre! Ikke mindst på grund af peanutsaucen, der følger med som dip. Lav dem i ovnen eller på grillen, hvis vejret er til det.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 spsksoya
  • 2 spskfiskesauce
  • 2 spskakaciehonning
  • 1 stkcitron- gerne økologisk
  • 125 gramfuldkornsnudler
  • 3 spskpeanutbutter
  • 2 dlkokosmælk
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 1/2 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 100 gramfrosne bønner
  •  træspyd

Fremgangsmåde

1. Tænd grillen eller opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Bland 2/3 af soyaen med halvdelen af fiskesaucen, halvdelen af akaciehonningen og saften fra halvdelen af citronen. Bruger du økologisk citron, kan du også rive skallen og blande den i marinaden. Hæld blandingen i en plasticpose samme med kyllingfileterne, og masser marinaden godt ind i kødet. Lad det ligge og marinere, mens du laver peanutsauce og nuddelsalat.

3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand.

4. Pisk peanutbutter, kokosmælk og resten af fiskesauce sammen i en gryde under langsom opvarmning. Når saucen begynder at koge, bliver den tykkere. Smag til med lidt honning, citron - og evt. mere fiskesauce, hvis du synes. Lad peanutsaucen køle lidt af.

5. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt de frosne bønner. Kog dem i 2-7 minutter, til de er gennemvarme. Hæld vandet fra, overhæld dem med koldt vand, så de køler af og skær dem i strimler. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i fine strimler. Bland de afdryppede nudler med peberfrugt, bønner og en dressing rørt sammen af resten af akaciehonningen, saft og revet skal fra resten af citronen og resten af soyaen.

6. Sæt to marinerede inderfileter på hvert træspyd. Steg dem på grillen, hvis vejret er til det, eller tilbered dem i ovnen på 200 grader varmluft i 15-20 minutter, eller til de er gennemstegte.

7. Server spyddene med den lækre peanutsauce og nuddelsalaten med peanuts på toppen. Velbekomme!

Tip

Du kan sagtens gemme kokosmælken i en tætsluttende beholder i køleskabet i et par dage - eller fryse den. Så har du kokosmælk til næste gang, du skal bruge det.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre