Kyllingespyd med bagekartofler og bearnaisesmør

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 125 gramsmør
  • 1 brevbearnaisepulver
  • 6 stkbagekartofler
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 0.25 dlolivenolie
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.25 spskhvidløgspulver
  • 0.25 spskketchup
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 1 stksalat efter eget valg
  • 200 gramjordbær
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingespyd med bagekartofler og bearnaisesmør

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet en ægte sommerbasker bestående af grillede kyllingespyd, bagekartofler og jordbærsalat, som vi serverer med en lækker bearnaisesmør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 125 gramsmør
  • 1 brevbearnaisepulver
  • 6 stkbagekartofler
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 0.25 dlolivenolie
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.25 spskhvidløgspulver
  • 0.25 spskketchup
  • 40 gramsolsikkekerner
  • 1 stksalat efter eget valg
  • 200 gramjordbær
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  grillspyd

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 250 grader varmluft.

2. Skær smørret i tern og lad det blive blødt. Smørret skal ikke smelte, men blot være så blødt, at du kan røre det sammen med en ske. Rør det godt sammen med halvdelen af bearnaisepulveret i en skål. Smag til og tilsæt evt. mere bearnaisepulver. Læg det bløde smør i en aflang pølse på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse - ligesom en shawarma! Læg smørret i fryseren, mens du laver resten.

3. Skrub kartoflerne, så de er helt rene og skær et kryds øverst. Bag dem i ovnen i 45 minutter (evt. lidt mere, hvis kartoflerne er store), eller til de er sprøde udenpå og møre hele vejen igennem, når du stikker i dem med en skarp kniv.

4. Skyl peberfrugterne og skær dem i tern, der passer på spydene. Prik hver inderfilet et par gange med en gaffel og bank dem en anelse flade med hånden. Læg peberfrugter og kylling i en frysepose sammen med olivenolie, paprika, hvidløgspulver og ketchup og bland det hele godt sammen. Lad kød og peberfrugter marinere, mens du laver salaten og tænder op i grillen, hvis vejret er til det. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Bland skyllet salat, skyllede jordbær i skiver og solsikkekerner og top med valgfri dressing.

6. Træk kylling og peberfrugt på spyd som vist på billedet. Grill dem eller giv dem 15-20 minutter i ovnen, til kødet er gennemstegt.

7. Server de lækre spyd med salat og bagekartofler med en skive kold bearnaisesmør i midten. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugterne i firkanter og jordbærrene i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre