Kyllingfilet med couscous, svampe og lynstegt grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  couscous
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  • 250 gramsvampemix
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsktørret oregano eller timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkbroccoli
  • 0.5 stkspidskål
  •  smør
  • 1 stkøkologisk citron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingfilet med couscous, svampe og lynstegt grønt

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Nem og lækker aftensmad med kyllingfilet, couscous, svampe(sovs) og lynstegte grøntsager. Du kan sagtens erstatte couscous med ris, bulgur eller pasta. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  couscous
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  • 250 gramsvampemix
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsktørret oregano eller timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkbroccoli
  • 0.5 stkspidskål
  •  smør
  • 1 stkøkologisk citron
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog couscous efter anvisningen på pakken.

2. Steg kyllingefileterne i lidt olivenolie på en pande, til de har taget farve. Tag dem af og undlad at gøre panden ren efterfølgende.

3. Rens svampene grundigt og steg dem i olivenolie på samme pande, som du har brugt til kyllingefileterne. Tilsæt madlavningsfløde, presset hvidløg, oregano eller timian og smuldret grøntsagsbouillon.

4. Lad sovsen simre i et par minutter eller fem. Tilsæt kyllingefileterne og lad sovsen simre, til kyllingerne er gennemstegte. Tilføj evt. lidt vand, hvis sovsen er blevet for tyk. Smag sovsen til med salt og peber.

5. Rens broccolien og pluk den i mindre buketter. Skyl spidskålet og skær det i strimler. Steg det i ca. 2-3 minutter på en pande ved høj varme i lidt smør. Tilsæt fintrevet citronskal sammen med lidt saft fra citronen. Smag til med akaciehonning, salt og peber.

6. Server kyllingefileterne og den lækre svampesovs med couscous og varme grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære svampene i mindre stykker og plukke buketter af broccolien. De kan også sagtens skære spidskålet i strimler - bare brug en børnesikker kniv. Ungerne kan også sagtens røre i svampesovsen, mens den simrer.

Hvis du har en rest spegepølse eller lidt bacon, kan du tilsætte det til sovsen, så den får en ekstra kraftig smag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre