Kyllingfilet med stegte kartofler og blomkålssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.25 dlolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 650 gramkyllingefilet
  •  kogte kartofler
  • 0.5  stkblomkål
  • 2 stkæbler
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  •  hvidløgsmayo
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingfilet er et sikkert hit! Det smager mildt og dejligt, er billigt og fedtfattigt - men undlad dog at købe kylling, der er pumpet med vand. Det er der ingen grund til at betale for! Her har vi serveret fileterne med råstegte kartofler fra dagen før, blomkålssalat og hvidløgsmayo. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm oven til 200 grader varmluft.

2. Kom paprika, oregano, olie og salt i en frysepose og bland det godt. Læg nu også kyllingfileterne i posen og fordel marinaden jævnt over det hele. Tag kyllingfilterne op og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gennemstegte. Hvis du vil være helt sikker, så lav et lille snit på det tykkeste sted af fileten og se, om den er gennemstegt.

3. Skær de kolde kartofler fra dagen før i halve og steg dem på en pande med olivenolie ved middel varme, mens du laver salaten. Husk at vende dem engang i mellem.

4. Fjern stok og blade fra blomkålen og vask det grundigt. Skær det i mindre stykker og hak det helt fint i en minihakker, foodprocessor eller riv det groft på et rivejern. Skyl æblerne og skær dem i tern.

5. Bælg ærterne eller hæld kogende vand over de frosne ærter og hæld det fra igen, når ærterne er optøet. Hak basilikummen fint og bland sammen med blomkål, æbler og ærter. Smag til med lidt salt og peber.

6. Servér kyllingefileterne med de stegte kartofler, hvidløgsmayo som dip og den lækre blomkålssalat toppet med dressing efter eget valg.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre